JUL MED INSTAX

Äntligen är julsäsongen här och vi ser framemot så mycket!! Vi älskar maten, julmyset och naturligtvis också julklapparna 😉 meeeen… för många av oss ser julen annorlunda ut i år. Och det är många som inte kan fira jul med nära och kära. Därför vill vi ge dig några DIY-idéer för en mer kärleksfull och personlig jul – även om julfirandet hålls på avstånd.

1. INSTAX JULGRANSKULOR

Saknar du julpynt till julgranen? Gör dina egna julkulor med instax-bilder som kan pryda årets julgran så fint. Det är både roligt och enkelt och ger granen en personlig touch. Ett perfekt sätt att ha med sig hela familjen till jul. Även om firandet hålls på avstånd.

DIY instax julgranskula med instaxbild och instax mini LiPlay
DIY instax julkula med instax-bild på en hund

Du behöver:
– Genomskinlig DIY-julgranskula (ca 100 mm för att instax-bilden ska få plats)
– Festligt snöre
– Instax-kamera eller printer med tillhörande film
– Remsor av glitterpapper, konfetti eller liknande

Öppna julkulan och lägg in en instax-bild på ena sidan av kulan och konfetti/glitter på andra sidan. Fäst sedan snöret till julkulan och justera till rätt längd innan du knyter en knut. Enklare än så blir det inte – du har nu din alldeles egna personliga julkula som är redo att dekorera trädet.

2. INSTAX TILL OCH FRÅN KORT

En bild säger mer än tusen ord! Istället för de vanliga klistermärkena som man oftast sätter på gåvor, så kan du skapa din helt egna och personliga till-och-från kort bestående av en bild av dig själv eller på personen som förtjänar en personlig hälsning. Dessa kort är både fina att dekorera julklappen med, men visar också mottagaren att du har lagt ner lite extra tid i att göra julklappen personlig. Ett knep som alltid ger ett extra plus på kontot!

Tre julklappar med instax till-och-från-kort
julklapp med DIY instax-julkort

Du behöver:
– Festligt snöre eller presentband
– 
Instax-kamera eller printer och tillhörande film
– Eventuell hålslagare

Vill du göra presenten extra personlig? Med instax mini Liplay kan du lägga till ljud i bilden. Detta  betyder att du kan spela in en personlig hälsning för din bild som därefter kan spelas upp via en QR-kod som printas ut på bilden. Smart va?

3. INSTAX JULBORDSKORT

Även om vi inte kommer vara särskilt många samlade till jul i år, så är det ändå något mysigt och personligt med julbordsplaceringskort. Instax-bordskort är inte bara till för de stora tillställningarna utan även för de små mysiga stunderna där vi gärna vill visa våra gäster att vi gjort något extra av borddukningen. Instax-bordskort kan göras både enkelt och billigt och det ger din uppdukning en mer personlig look som dina gäster definitivt kommer att gilla!

instax bordskort på en kvinna och två hundar
Dukat julbord med instax bordskort

Leslie Saeta – @my100yearoldhome

Du behöver:     
– Litet stativ för bilder
– Instax-kamera eller printer och tillhörande film

Börja med att skriva ut en bild på alla dina gäster med hjälp av instax-skrivaren, eller ta en bild av gästerna när det anländer. Därefter är det bara att placera ut bilderna på stativen. Enklare än så blir det inte att gör superfina och personliga bordskort

Instax-teamet önskar er alla en riktigt God Jul!

Dela dina kreativa julbilder med oss på instagram genom att tagga @instaxsverige

instax mini Link

instax mini Link med grönt LED-ljus