instax SQ6 og DIY julklappar med instaxbilder

5 DIY-IDÉER TILL JUL MED INSTAX

Vi älskar julsäsongen mer än något annat! Julen är perfekta tillfället att visa kärlek och omsorg för dem vi älskar. Ge julen en personlig touch och ge många fantastiska minnen till vänner och familj. Här ger vi dig 5 DIY-idéer till en härlig jul med instax!

DIY 1 – INSTAX JULGRANSKULOR

Saknar du dekorationer till julgranen? Gör dina egna julgranskulor med instax-bilder som kan pryda årets julgran. Det är både roligt och enkelt och ger granen en personlig touch. 

DIY instax julgranskula med instaxbild och instax mini LiPlay
DIY instax julkula med instax-bild på en hund

Du behöver:

– Genomskinlig DIY-julgranskula (ca. 100 mm för att instax-bilden passar i)
– Festligt snöre
– Sax
– instax-bilder
– Remsor av glitterpapper eller liknande

Öppna julgranskulan och lägg in en instax-bild på ena sidan och remsorna av glitterpapper på andra sidan. Fäst sedan snöret till julgranskulan och justera till rätt längd innan du knyter en knut. Nu behöver du helt enkelt inte att göra mer – du har nu din egna personliga julgranskula redo att hänga på granen!

DIY 2 - PERSONLIGA TILL-OCH-FRÅN-KORT

En bild säger mer än tusen ord! I stället för de vanliga klistermärkena som man ofta sätter på gåvor kan du skapa ditt helt egna personliga till-och-från-kort. Korten består av en bild på antingen dig själv eller på dig och personen som förtjänar en personlig hälsning. Dessa kort är både fina att dekorera julklappen med, men visar också mottagaren att du har lagt lite extra tid i att göra julklappen personlig.

Tre julklappar med instax till-och-från-kort
julklapp med DIY instax-julkort

Du behöver:

– Dekorativt snöre eller presentband
– Hålmaskin
– instax-bild

Vill du göra gåvan extra personlig? Limma en bit kartong på baksidan av instax-bilden och skriv en liten hälsning till mottagaren för att visa hur mycket du uppskattar dem.

DIY 3 - INSTAX JULSTRUMPA

Man blir aldrig för gammal för att hänga upp julstrumpor! Med instax-bilder kan du göra årets julstrumpa mer personlig. Gör en fin julstrumpa till någon du älskar, eller ännu bättre, gör en åt dig själv och hoppas att någon kommer att fylla den med julklappar!

Två tjejer gör en instax DIY julstrumpa
En instax-bild klistras på en julstrumpa

 Du behöver:

– Julstrumpa
– Limpistol
– instax-bild

Välj bild(er) som du vill fästa på julstrumpan. Placera bilderna innan du limmar fast dem så att de får exakt den placering du önskar. Limma sedan bilderna med limpistolen och voilá – din helt egen julstrumpa!

DIY 4 - INSTAX JULBORDSKORT

Är hela släkten inbjuden till julafton och vill du gärna se till att bordsplaceringen är helt rätt? instax-bordskort kan göras enkelt och billigt och ger din uppdukning en mer personlig look som dina gäster säkert kommer att gilla!

instax bordskort på en kvinna och två hundar
Dukat julbord med instax bordskort

Foton tagna av Leslie Saeta – @ my100yearoldhome

Du behöver:

– Litet stativ för bilder
– instax-bilder på dina gäster

Börja med att skriva ut en bild på alla dina gäster med en instax-skrivare. Efter det är det bara att sätta bilderna på ditt stativ. Enklare än så blir det inte att göra superfina och personliga bordskort!

DIY 5 - INSTAX ADVENTSKALENDER

Ge lite mer av dig själv till någon du älskar! Släpp loss din kreativitet och skapa din helt egen instax-adventskalender med en helt ny instax-bild för varje dag fram till julafton!

Adventskalender med 24 instax-luckor

Du behöver:

– 40 x 60 cm papp eller anslagstavla i kork
– Små klämmor eller gem
– Dekorativt snöre
– Sax
– Skrivredskap
– Linjal
– Spräckligt papper
– Klistermärken
– Tuschpennor
– Lim
– instax-bilder

För att göra luckorna till din kalender, rita då 24 gånger runt en av dina instax-bilder på spräckliga papperet eller mät 24 luckor på 8,8 × 5,8 cm och klipp ut dem. Använd eventuellt flera typer av spräckligt papper för att skapa variation. Skriv ett nummer från 1 till 24 på varje lucka eller använd klistermärken som visat i vårt exempel.

Dela in anslagstavla i fem rader och fyra kolumner så att du får plats med dina 24 instax-bilder. Kom ihåg att ha kvar plats för med plats för klämmor/gem. Markera på kanten av anslagstavlan så att du vet var du ska hänga på snörena. Klipp fyra snören på cirka 50 cm eller längre (detta ger dig tillräckligt för att fästa den på anslagstavlans baksida). Använd dina markerade linjer för att placera varje snöre över anslagstavlan. Fäst dem med lim eller tejp på baksidan av anslagstavlan.

Placera en lucka ovanpå varje av de 24 instax-bilder och fäst dem på anslagstavlan genom att använda de små klämmorna eller gem. Lägg till alla instax-bilder och luckor tills din adventskalender är klar.

Om du fortfarande känner dig kreativ kan du dekorera anslagstavlans kanter med band.

instax mini Link

instax mini Link med grönt LED-ljus

DELA MED DIG AV DINA KREATIVA JULBILDER MED OSS PÅ INSTAGRAM GENOM AT TAGGA @INSTAXSVERIGE!