HUR TAR JAG DE BÄSTA BILDERNA MED SMÅ DIREKTBILDSKAMEROR?

Spela videoklipp

Många direktbildskameror bedömer själv hur mycket ljus som släpps in. Det beror på att de flesta direktbildskameror är gjorda som Point n’ Shoot-kameror. Vissa kameror visar själv hur de bedömer ljuset och rekommenderar därför en bestämd inställning – detta ger de bästa bilderna.

Nedan kan du se hur direktbildskameran instax MINI 9 ställs in baserat på ljusmätarens instruktioner. instax MINI 9 är en rolig och lättanvänd kamera som också barn kan använda. Förutom de enkla inställningarna är den tillgänglig i fem roliga färger.

 

Ljusmätare – Det säkra valet för den spontana bilden.

 

1.     Slå på kameran.

2.    Vänta tills det lilla orange ljuset bredvid sökaren slutar blinka.

3.    Rikta kameran mot det du vill fotografera. På framsidan av kameran finns en liten lampa som lyser i orange. Den indikerar hur mörk eller ljus kameran bedömer att ditt motiv är. Om ingen av inställningarna lyser beror det på att kameran är i stand-by-läge för att spara ström. Stäng av kameran och slå på den igen.

4.   Vrid ljusmätaren till den inställning som börjar lysa: hus, moln, liten sol eller stor sol. Var medveten om att du fortsättningsvis måste rikta kameran mot motivet när du väljer ljusinställning. Luta inte kameran för mycket när du väljer inställningen. Peka t.ex. inte kameran upp mot himlen eller taket, eftersom kameran då tror att du kommer att ta en bild på det i stället för din hund framför dig. Observera även att Hi-Key inte har någon indikatorlampa.

5.    Tryck på slutarknappen.

6.    Bilden kommer ut ur toppen av kameran.

7.     Vänta 90 sekunder.

8.    Voila – din bild är framkallad!

9.    Har din bild blivit för ljus eller för mörk? Försök då manuellt att välja ljusinställning i stället för att använda kamerans ljusinställningsförslag. Om din ljusmätare har valt stor sol, men din bild har blivit för mörk, välj då liten sol i stället. För att kameran nu tror att ditt motiv är lite mörkare än det faktisk är kommer kameran automatiskt att ljusa upp bilden.

 

Är ljusmätaren t.ex. på moln men din bild har blivit för ljus, välj då liten sol i stället. Kameran tror nu att ditt motiv är ljusare än det

faktiskt är och kommer därför automatiskt att mörka bilden. Ta en titt i tabellen om du är osäker på hur du lyser upp och mörkar ditt

motiv.

Jag vill att bilden blir mörkare Ljusmätaren bedömer mitt motiv Jag vill att bilden blir ljusare

Spela videoklipp