fbpx
Coverbild på instax-bilder tagna på "Love is Not a Crime"-fotoshootet.

BACKSTAGE TILL LOVE IS NOT A CRIME

”LOVE IS NOT A CRIME!” ropas det ut i de stora industrilokalerna på Österbro i Köpenhamn medan rockmusiken dundrar ur högtalarna. Åtta superheta danska modeller och ett helt gäng stylister, fotografer och kreativt folk från Scoop Models och modemärket Won Hundred har samlats med anledning av Pride. instax var med bakom kulisserna!

LOVE IS NOT A CRIME

’Love is Not a Crime’ är namnet på en välgörenhetskampanj bildat genom ett samarbete mellan Scoop Models, danska modemärket Won Hundred och Amnesty International (Denmark). För tredje året i rad försöker dessa gemensamt att öka medvetenheten om hur farligt det fortfarande är att vara HBTQ+-person i vissa delar av världen.

Bild på modeller på "Love is not a crime"-fotoshootet.
Bild på alla modellerna på "Love is not a crime"-fotoshootet.
Bild på modeller med skyltar

BAKOM KULISSERNA

Genom vårt spännande samarbete med Scoop Models om Instagram-kontot @instaXscoop är vi inbjudna bakom kulisserna för att föreviga ’Love is Not a Crime’-fotoshootet och kampanjens budskap genom en instax-kamera.

Det första vi möts av är åtta uttrycksfulla och otraditionella modeller. De har alla var sin personliga look, men gemensamt för dem och deras styling är att gränserna mellan könen suddats ut. Om modellerna är män, kvinnor eller något helt tredje är inte avgörande här, allt handlar om personen bakom.

Bild på en modell som sminkas
En "Love is not a crime"-modell sminkas

Man märker tydligt intresset bland både modeller och alla andra som är närvarande när vi går runt med instax-kameran. Fast man skulle tycka att modellerna är vana att stå framför en kamera, märker man att de tycker att det är lite extra spännande med instax. Både för att de strax kan få hålla bilden i handen, men också för att man aldrig vet hur bilden blir i förhand – man fångar ögonblicket och det icke perfekta, som ändå på något sätt blir helt perfekt. Kolla bara vilka snygga resultat vi fick!

Bild på modell tagen med dubbelexponerings-funktionen
Porträtt på modell tagen med SQ6
Bild på två kvinnliga modeller som poserar

PROJEKTET OCH T-SHIRTEN

Medan fotograferna tar coola bilder, berättar Creative Director från Scoop Models, Sune Palner, stolt för oss om projektet och om designen på t-shirten. Alla som är med på inspelningen är volontärer och har blivit influgna från hela världen för att jobba gratis för projektet om att främja HBTQ+-personers rättigheter. Stämningen bland alla på inspelningen är avslappnad och man märker tydligt att alla njuter av, och är stolta över att få vara med till att stödja projektet.

T-shirten avbildar en person, som både hade kunnat vara en man eller kvinna, som har på sig läppstift. För att komplettera det starka budskapet som motivet sänder, är kampanjens slogan ”Love is Not a Crime” tryckt över ögonen på personen. T-shirten kan köpas här och överskottet från försäljningen doneras till Amnesty International.

 

Bild på "Love is not a crime" t-shirt

FIRANDET AV KÄRLEK FÖR ALLA

”Love is Not a Crime”-kampanjen är till för att fira mångfald och kärlek oberoende av sexualitet och kön. Budskapet om lika rättigheter för alla, stöder instax förstås också och i år kunde du hitta oss på Pride-festivalen i Stockholm, där vi i instax-tältet utställde alla backstage instax-bilderna vi tog på ”Love is Not a Crime”-fotoshootet. Dessutom ställde vi ut spännande och vackra bilder från olika fotografer som alla berättade en personlig historia från HBTQ+-miljön genom instax-bilder.

DELA DIN HISTORIA GENOM INSTAX-BILDER MED OSS GENOM ATT TAGGA @INSTAXSVERIGE ELLER ANVÄNDA #MITTINSTAX