Coverbild på instax mini LiPlay i alla tre färger

LÄR DIG ATT ANVÄNDA INSTAX MINI LIPLAY

Instax mini Liplay är senaste tillskottet till instax-familjen med en hel rad nya, olika funktioner att lära känna. Vi ger dig allt du behöver veta för att komma igång med din instax LiPLay kamera.

Som en hybridkamera har instax mini LiPlay samma egenskaper som en digitalkamera med LCD-skärm, möjligheten att skriva ut bilder via Bluetooth samt direkt utskrivning av bilden du just tagit. Med Bluetooth kan du ansluta kameran till din mobil via vår instax mini LiPlay-app som kan hämtas i App Store eller Google Play.

 Något helt nytt med instax mini LiPlay är möjligheten att lägga till ljud på dina bilder. På framsidan har kameran en inspelningsknapp som registrerar 10 sekunders ljud runt den tid du tar bilden. Därefter kan du välja att skriva ut ljudet som en QR-kod på bilden. Skanna QR-koden med din mobil, då kommer ljudet från det exakta ögonblicket du tog bilden at spelas upp. Detta är ett perfekt sätt att föreviga stämningen från när bilden togs.

Ladda ner appen här:

Bild på mini LiPlay i färgerna Stone White, Blush Gold och Elegant Black

Hur använder du de olika funktionerna i instax mini LiPlay?

SKRIV UT BILDER FRÅN KAMERAN

 För att se de bilder du har tagit, klicka på kamerarullen i mitten. När du har hittat bilden du vill skriva ut trycker du på utskriftsikonen längst till höger och bilden kommer ut direkt. Vänta 90 sekunder och bilden är framkallad!

Bild på instax mini LiPlay Elegant Black. En bild printas ur kameran.
Bild på instax mini LiPlays baksida. Bilden visar LCD-skärmen

LÄGG TILL LJUD TILL DINA ÖGONBLICK

För att spela in ljud håll då ner ljudinspelningsknappen på kamerans framsida i ca. 2 sekunder tills LCD-skärmen indikerar att ljudfunktionen är påslagen. Din instax mini LiPLay är nu redo att spela in ljud. Ta en bild som vanligt och kameran kommer automatiskt att använda 5 sekunder före och efter att bilden togs på att spela in ljudet. Bilden lagras på kamerans kamerarulle och du kan välja att skriva ut bilden med eller utan ljudet.

För att spela upp ljudet, öppna kameran på din smartphone och skanna QR-koden. Din mobil kommer då att föreslå dig att öppna en safari-sida som spelar upp ljudet på din bild.

Tips: Har bästa vännen, flickvännen eller någon i familjen födelsedag? Ta en selfie och lämna en trevlig hälsning på bilden du ger. En personlig present som alla kommer att uppskatta!

Bild som visar instax mini LiPLays ljudinspelningsfunktion
Bilder på instax-bilder tagna med ljudinspelningsfunktionen

GENVÄG

Det finns tre genvägar på kamerans sida – genväg 1, 2 og 3. Genvägen ger dig enkel tillgång till dina favoritfilter och effekter. Du kan välja vilka genvägar du vill ha via appen när instax mini LiPlay och din smartphone är anslutna. Anslut enheterna, öppna instax mini LiPlay-appen och välj “shortcut”.

SKRIV UT BILDER FRÅN MOBILEN

För att skriva ut bilder från din mobil, öppna mini LiPlay-appen. Tryck direct print och sedan select image för att komma åt bilderna på kamerarullen. Välj den bild du vill ha och anpassa bilden med två fingrar. Tryck print och bilden kommer att skrivas ut från kameran.

SJÄLVUTLÖSARE OCH FJÄRRSTYRNING FÖR DE PERFEKTA GRUPPBILDERNA

Om du ska ta en gruppbild kan du välja att använda självutlösare eller fjärrkontroll för att få med alla på bilden. För självutlösare, tryck vänster på ”menu”´-knappen. Du kan nu välja mellan 2 eller 10 sekunder tills din bild tas. Placera kameran på ett lämpligt ställe och du är nu redo att ta roliga gruppbilder.

Med fjärrkontrollfunktionen får du möjlighet att se vilken bild kameran kommer att ta i Live View. Det innebär att du kan ställa kameran någonstans och sedan använda din smartphone för att se och ta bilden. För att använda denna funktion, öppna instax mini LiPlay-appen och välj remote shooting och därefter live view ”on”. Denna funktionen säkerställer att du inte behöver springa för att vara med på gruppbilden, utan du kan helt enkelt bara trycka på mobilen och ta bilden när ni er redo.

RAMAR OCH FILTER

Med instax mini LiPlay kan du lägga till olika filter och ramar för att ge dina bilder det lilla extra. För att välja filter för den bild du vill ha, slå på kameran och tryck ned på “menu”-knappen. Bläddra åt höger och vänster för att titta igenom alla filtren. Du kan välja mellan: No filter, Stylish, Vivid, Fisheye, Poster, B&W & Sepia.

Bild på instax mini-bilder som visar LiPlays olika filter

Ramar ger dina bilder olika effekter. För att välja en ram, tryck upp  på “menu”-knappen. De ramarna du kan välja är: No frame, Antlers, <3, Foilage, Stripes, Light FX, Banner, Speech Bubble, Photo in Photo 1, Photo in Photo 2, Focused.

Du kan välja att lägga till ramar även efter att bilden har tagits. Välj bilden du vill ha en ram på, tryck upp på “menu” -knappen och bläddra tills du hittar den ram du vill använda.

Bild på instax-bilder som visar LiPlays ramar
Bild som visar LiPlays ram-funktion

ALLA DE FUNKTIONERNA DU BEHÖVER

Instax mini LiPlay har flera praktiska funktioner som hjälper dig till att få det resultat du vill ha. Du kan till exempel välja att slå på blixten ON/OFF, kontrollera ljusexponeringen och välja autofokus. Instax kameran har också plats för micro SD-kort för större lagringsutrymme och så att du kan överföra bilder till din dator.

DELA DINA INSTAX-BILDER MED OSS GENOM ATT TAGGA @INSTAXSVERIGE ELLER ANVÄNDA #MITTINSTAX