coverbild instax mini

5 kreativa idéer hur du kan använda din instax-skrivare

Skrivet av Mollie Rose

Som fotograf älskar jag att titta på gamla, bortglömda bilder. Detta gäller både foton från mitt arbete, personliga foton på mobilen och till och med gamla fotoalbum som mina föräldrar skapat från när jag var yngre. Numera tar vi så många bilder och även om tanken på att radera några av dem får mig att rysa… så tittar jag sällan på dem. Om jag ska vara ärlig är jag förmodligen upptagen med att ta fler! Därför bestämde jag mig för att spendera denna lite speciella tid med att titta tillbaka på alla minnen. Jag använde Instax kameror mini Link för att släppa loss kreativiteten och ge mina bortglömda minnen nytt liv genom instax-bilder. Här är 5 sätt du kan använda  mini Link eller LiPlay för att ge dig själv en dos nostalgi.

1. Hitta en plats att ställa ut bilderna

instax mini utställning
instax bildutställning

Ge sovrummet ett nytt utseende genom att hänga upp en kreativ instax-utställning.

2. Skapa collage

instax fotoalbum

En funktion som jag verkligen älskar med instax mini Link-appen (Android / iOS) är att du kan “dela” bilderna i två instax-bilder. instax-appen delar bilden automatiskt så att den passar perfekt med de andra bilderna. Du kan både göra detta med porträtt och landskapsbilder.

Om du har en panoramabild eller vill att bilden ska delas upp i fler än två instax-bilder kan detta enkelt göras med lite mer tid. Jag valde att skriva ut mina bilder på Macaron-filmer för att ge bilden en cool design där färgerna flyter in i varandra.

instax mini ombre effekt

Vad sägs om att ta detta till nästa nivå genom att göra en hel väggutställning sammansatt av flera instax-bilder?

instax kollage

Vill du lära dig hur du gör ett fint kollage? Så läs nedan!

Såhär gör du ett collage
När du delar upp dina bilder online ska du se till att varje sektion är 62mm x 46mm. Detta är storleken på instax-filmen och gör att din bild passar perfekt.

Jag tycker att det enklaste sättet att ta reda på hur många instax-bilder jag vill använda är genom att multiplicera långsidan (62 mm) och kortsidan (46 mm) med antalet rader och kolumner man vill använda. Till exempel använde jag totalt 9 instax-bilder, så det är 3 rader och 3 kolumner:

62mm X 3= 186mm
46mm X 3 = 138mm

Så i det här fallet beskar jag min bild till 186 x 138mm. Det finns många olika verktyg du kan använda online för att justera storleken på bilden, sök efter “how to resize my image in mm” och hitta en metod som fungerar för dig.

Tips:
Använd bilder där själva objektet finns på ena sidan av bilden och landskapet på den andra. Detta säkerställer att du inte förstör själva objektet.

När du använder Macaron-film för att skapa ett ombré utseende där färgerna flyter in i varandra – börja då med den sista bilden placerad till höger och arbeta dig tillbaka mot vänster i bilden.

3. Face Swap

instax Faceswap

Vem behöver filter? Plocka fram sax och dubbelhäftande tejp och gå ”old-school”-vägen!

Tips:
Hitta två objekt med ungefär samma storlek på huvudet.
Vänta med att klippa i bilden tills den är helt framkallad.

4. Överraska en vän med ett mini-album

instax mini album

Varför inte skicka lite kärlek till dina vänner? För instax mini Link finns det fina, små fickalbum som är perfekta för instax mini-bilder. Överraska en vän genom att skriva ut några av hens favoritfoton och fyll ett litet Instax fotoalbum. Du kan också lägga till ett roligt meme eller skämt i albumet.

Jag skulle älska att höra vilka kreativa sätt du använder din mini Link eller mini Liplay på!

Dela med dig av dina kreativa idéer och projekt med oss genom att använda #instaxathome och #DontJustTakeGive

The kit