FAQ

  • Kameror och Skrivare
  • Film

Frågor till kameror och skrivare

Kan jag se bilden innan jag skriver ut den?

Med vissa instax-produkter kan du se bilden innan du skriver ut den. Detta gäller både instax SQ10, SQ20 och instax mini LiPlay som är en hybridkamera. Dessutom finns det också instax-skrivare så att du kan skriva ut bilder direkt från kamerarullen i din smartphone.

Kan jag skriva ut bilder direkt från min smartphone?

Med instax-skrivare (instax SP-2, instax SP-3 och instax mini Link) kan du skriva ut bilder direkt från din smartphone genom att ansluta den till skrivaren via vår gratis app. På så sätt kan du hitta fram gamla bilder och skriva ut dem direkt från kamerarullen. Du kan också skriva ut bilder direkt från din smartphone med instax mini Liplay som är en hybridkamera.

Lamporna i min instax mini 9 blinkar, vad ska jag göra?

Om lamporna i din instax mini 9 blinkar, försök då att ta ut batterierna i kameran och sedan sätta i dem igen. Detta bör återställa felet.

Filmräknaren visar fel antal återstående bilder

Om filmräknaren visar fel antal återstående bilder beror det ofta på att bakluckan har varit öppen medan filmen har suttit i kameran. Detta beror på att filmräknaren återställs när kamerans baklucka öppnas. Om bakluckan öppnas när det finns 6 bilder kvar i filmen återställs filmräknaren och visar därför 10 istället för 6.

Min kamera är trasig, vad ska jag göra?

Om din kamera är trasig föreslår vi att du reklamerar produkten i den butik där kameran är köpt. Kom alltid ihåg att spara kvittot.

Mina bilder tagna med mini 9 blir mörka / ljusa, vad ska jag göra?

Om dina bilder med mini 9 blir mycket mörka eller ljusa beror det ofta på fel ljusinställning. Kameran har fyra olika ljusinställningar; inomhus, molnigt, svag sol, stark sol. Kontrollera därför att rätt inställning är vald genom att kolla vid vilken inställning den orange lampan lyser. Om fel inställning väljs kan bilden antingen bli för ljus eller för mörk.

Hur många bilder kan min kamera ta innan jag behöver byta batteri?

Hur många bilder din kamera kan ta innan du behöver byta batteri beror på vilken kamera du har. Alla produkter kan ta cirka 100 bilder innan batterierna måste bytas ut, men detta kan var högre för vissa produkter. SQ6 kan t.ex. ta cirka 300 bilder innan du behöver byta ut batterierna.

Min instax mini 90 / Wide 300-kamera visar bokstaven E, vad betyder det?

Tyvärr är detta ett internt fel i kameran som inte går att ändra. Vi föreslår därför att du reklamerar produkten i den butik där kameran är köpt. Kom ihåg att ta med ditt kvitto.

I vilka temperaturer fungerar min kamera eller skrivare bäst?

Din kamera eller skrivare fungerar bäst i temperaturer mellan + 5°C – + 40°C.
När du använder kameran / skrivaren i temperaturer under + 5°C är det en bra idé att låta bilden framkallas på ett varmare ställe.

Vilken mobilapp ska jag använda för min instax SHARE SP-2 / SP-3-skrivare?

Ladda ner den gratis instax SHARE-appen för att använda din instax SHARE-skrivare. Du kan antingen göra detta i App Store eller Gogle Play:

Frågor till film

Hur kan jag använda mina instax-bilder?

Du kan använda dina instax-bilder för många olika idéer och projekt. Använd dem t.ex. i inredningen genom att skapa en bildvägg, fästa dem på kylen eller i en fin ljusslinga. Du kan hitta mer inspiration till hur du får ut mesta möjliga av dina instax-bilder här:

Hur sätter jag i filmer i min instax-kamera / -skrivare?

För att sätta i instax-film korrekt, öppna bakluckan och sätt in filmen så att det gula märket i det övre högra hörnet passar med det gula märket i din instax-kamera eller -skrivare. När de gula markeringarna i produkten och filmen är i linje, sätt då helt enkelt in filmen i kameran / skrivaren.

Bilden sitter fast i kameran / skrivaren, vad ska jag göra?

Om bilden sitter fast eller inte kan komma ut beror det ofta på att batteriet är urladdat. Byt ut batterierna medan kameran är på.

Varför framkallas inte bilden ordentligt?

Framkallningen av en bild händer ungefär 90 sekunder efter att bilden har tagits. Det är viktigt att bilden inte kläms eller skakas under denna tid eftersom det kan påverka distributionen av kemikalier under framkallningen.

Mina bilder är helt vita, vad ska jag göra?

Om dina bilder förblir vita efter att de har skrivits ut kan det bero på att kameran eller skrivarens baklucka har öppnats. Filmen är ljuskänslig och bör endast utsättas för ljus när bilden tas, aldrig förr. Om bakluckan har varit öppen kan ljuset ha förstört de främre bilderna i filmen, varför de blir vita.

Hur förvarar jag mina instax-bilder på bästa viset?

Det bästa sättet att förvara dina bilder på är att hålla dem borta från direkt solljus och fuktiga miljöer.

Vilka typer av instax-filmer finns det?

Det finns tre typer av instaxfilmer; instax mini, instax SQUARE och instax WIDE.

Vilka filmer använder instax mini 9 och mini 11?

instax mini 9 använder instax mini film.

Vilka filmer använder instax mini 70?

instax mini 70 använder instax mini film.

Vilka filmer använder instax SQ6?

instax SQ6 använder instax SQUARE film.

Behöver du fortfarande hjälp?

Du är alltid mer än välkommen att ställa oss din fråga på antingen Instagram eller Facebook.