Cover bröllop

Skapa ett personligt bröllop med instax

Vi vet, att det är massor som ska planeras, när bröllopet är runt hörnet – och inte minst alla beslut som måste fattas för att den stora dagen ska bli helt perfekt, för brudparet och gästerna.
Drömmen är att skapa en händelserik dag fylld med fina minnen. Därför vill vi ge dig här våra tips och tricks på hur du kan använda instax för att fånga de största ögonblicken i fysiska bilder och samtidigt göra bröllopet (ännu) mer personligt och unikt!
Du har till och med möjlighet att vinna det perfekta instax-bröllopssatsen så att du kan sätta din egen prägel på bröllopet!

Placeringskort

Ett supertrevligt (och enkelt) sätt att göra bröllopet mer personligt är att uppgradera de traditionella placeringskorten till mer unika placeringskort med en bild. Hitta en bild av varje gäst och skriv ut den på din instax smartphone skrivare (mini Link, mini LiPlay eller Share SP-2 / Share SP-3). För en romantisk och rustikt utseende kan vi rekommendera att du använder vinkorkar. Allt du behöver göra är att klippa av sidan på en kork så att den kan stå själv. Vänd sedan korken, gör ett snitt och placera din instax-bild i fliken. Skriv gästens namn på den vita delen under bilden med en permanent penna. Och Tadaa – där har du dina personliga placeringskort som du garanterat blir glad av!
Om du inte gillar korkidén kan du placera bilderna på ett fint litet staffli.

Placeringskort
Placeringskort

Gästbok

En gästbok är till för att gästerna ska få skicka en egen hälsning till brudparet, ett trevligt sätt att skapa ett minne för livet från bröllopet. Som man säger, “En bild säger mer än tusen ord” – och vi kunde inte komma mer överens! Vi tycker därför att den traditionella gästboken bör ge gästerna möjlighet att sätta in sin bild bredvid sin hälsning för att knyta det visuella minnet i gästboken. Allt du behöver göra är att ställa en instax-kamera och film bredvid gästboken så att dina gäster kan skapa minnen själva och klistra in dem i boken. Vi rekommenderar den populära modellen instax mini 11 kamera, som producerar mini-format och den är super lätt att använda. Om du önskar större format eller kvadratiskt format så rekommenderar vi instax SQ1. Båda kamerorna finns också i vitt.
Tänk hur mysigt det blir att se tillbaka på dessa minnen, år efter år.

instax Gästbok

Bröllops inbjudningskort

Vi vet att många människor spenderar mycket tid på att skapa de perfekta bröllopsinbjudningarna. Och det är naturligtvis bra! För många är denna inbjudning förstahandsintrycket, som sätter stämningen på hela bröllopet- och därför är det viktigt att bröllopsinbjudningarna är både personliga och unika! Vårt knep är att klistra in instax-bilder på inbjudan från bröllopsparet för personliga och inte minst unika inbjudningar. Detta kan göras antingen genom att ta bilder med en instax-kamera eller genom att hitta den perfekta bilden och skriva ut den på en instax-smartphone-skrivare. På detta sätt blir inbjudningarna mer personliga och gästerna kan redan börja se fram emot bröllopet.

Bild: Julia, Fashionblonde

Bild: Julia, Fashionblonde

Bildvägg

En bildvägg skapar både en bra stämning och goda minnen – och då är det den perfekta, personliga mittpunkten för bröllopet! Skapa din egen fotovägg genom att ställa upp ett bord med instax-kameror och filmer, samt eventuellt en liten hälsning till dina gäster att de gärna hjälper dig att skapa minnen!
Bildväggen kan göras på många sätt – det kan vara en rad strängar som gästerna kan hänga bilderna på med klämmor. Det kan också vara en korkbräda där bilderna fästs med en nål. Hur som helst blir det en fantastisk rolig händelse på festen för gästerna och efter, när bröllopsparet får titta igenom.
En liten rekommendation är att ha en uppsjö av filmer – av erfarenhet så gillar gästerna att ta mer än en bild, då dom vill gärna vill ta med sig ena bilden hem som påminnelse av din stora dag!

instax Bildvägg

Tårtdekoration

Många väljer de traditionella brud- och brudgum i figur ovanpå bröllopstårtan – men varför inte göra något lite mer kreativt? Placera en bild av dig själv och din valda ovanpå tårtan och skapa ett personligt och unikt uttryck. Du kan antingen ta bilder under dagen, som kan användas ovanpå tårtan, eller så kan du välja att skriva ut en bild av var och en i förväg via en instax-smartphone-skrivare. Detta är både en rolig och annorlunda bröllopsidé som definitivt kommer att ge bröllopstårtan ett unikt utseende och skapa leenden och gott humör bland dina gäster.

kake-topper med instax bilde

Tackkort

De kreativa inslagen slutar inte när bröllopet är över. De flesta gillar att skicka ett personligt tackkort till gästerna efter bröllopet för att tacka dem för både deras sällskap och gåvor. För att göra tackkortet extra personligt kan du använda foton från festen så att varje gäst får ett personligt och unikt tackkort. Detta kan göras antingen genom att använda instax-bilderna från bildväggen eller genom att skriva ut dina favoritbilder via instax-smartphone-skrivaren. Hur som helst kommer det att bli en trevlig överraskning för dina gäster, som återigen kommer de påminnas om din stora dag.

instax Bröllops inbjudningskort

Smekmånaden

instax-kameran är inte bara bra för själva bröllopsfesten! Varför inte ta med dig din instax-kamera på smekmånaden så att du kan fortsätta skapa bra minnen tillsammans även efter bröllopet? Beroende på när du skickar ut ditt tackkort kan du också välja att använda några roliga bilder från smekmånaden för att skicka med tackkortet som en personlig hälsning till gästerna.
Om du har skapat en minneslåda för festen kan du med fördel sätta bilderna från smekmånaden i lådan, som du sedan kan öppna på din första bröllopsdag.

instax Smekmånaden

Tävling

Nu när du fått massor med inspiration om hur du använder både en instax-kamera och en skrivare för att skapa ett personligt bröllop med massor av fina minnen, borde du naturligtvis också ha möjlighet att vinna det perfekta bröllopskitet! Vill du vinna ett bröllopskit bestående av en instax mini Link smartphone-skrivare, en instax mini 11-kamera och så många som tio paket med instax mini-film till ett totalt värde av 2 839kr? Allt du behöver göra för att delta i tävlingen är att fylla i dina uppgifter här – då kan du bli den lyckliga vinnaren av det perfekta instax-bröllopskitet!

Läs mer om instax produkterna

Är du mer nyfiken på de olika produkterna och tvivlar du på vilken kamera eller printer du ska välja för bröllopet? Läs mer om de populära produkterna här!

instax mini 11

Instax mini 11-kameran är perfekt för bröllopet! Kameran printar ut i miniformat, med automatisk exponering är kameran superlätt att använda!

instax kameraer

instax SQ1

instax SQUARE SQ1 är för dig som vill ha lite större bilder i square format. Med automatisk exponering är kameran, precis som mini 11, super lätt att använda!

Läs mer här

Instax mini Link smartphone-printer är perfekt för dig som vill använda instax för bröllopsförberedelser. Använd skrivaren för placeringskort, inbjudningar eller kanske till och med tackkort.

miniLink_White

instax film

Välj den film som passar din kamera eller printer. Vi erbjuder även temafilmer så att du kan sätta din personliga touch på bröllopet – Var det något med svart / vit film eller regnbågsram?

Köp instax mini-film här